Sjov for både store og små

dvg9

Er i en stor familie og kunne godt tænke jer et frisk pust til, hvad man kan bruge tiden på. Hvis I har en have, er det oplagt at indrette den med sjove ting, man kan bruge, når man er udendørs. 

Det er altid sjovt at have en trampolin derhjemme – både store og små vil få glæde af den. Med Trampolin test kan man se, hvilken der er bedst egnet. Der er også mange andre måder at bruge tiden sammen, disse kan du læse nedenstående.

Trampolin

Lav mad sammen

Der kan godt gå kontrolfreak i den, når det handler om aftensmaden og forberedelserne dertil. Det er dog en rigtig god idé at inddrage de yngste i denne proces, selvom det for nogle godt kan være stressende at opholde sig så mange mennesker i et køkken. 

Det er nemlig også ofte, at madlavningen blot er noget, der skal overstås i en travl hverdag, men så er det nok bare ikke der, I skal være inkluderende overfor børnene. Dette kan i tværtimod være, hvis i har en dag, hvor tiden rækker til lidt mere. 

Helt grundlæggende er den en god investering at bruge tiden i køkkenet på at lære fra sig og give de yngste en forståelse for, hvad det indebærer at lave mad. De vil kun takke jer som forældre, når de bliver gamle nok til at flytte hjemmefra og skal forberede egne retter. Hvis man ikke har det element med i opdragelsen, kan det nemt ende med unge voksne, der først skal til at lære at koge pasta, når lejligheden allerede er fundet. 

Madlavning

Brug tiden i haven

Der er mange ting, man kan lave i haven som en familie. Hvis man vel og mærket er så privilegeret at have et stort udeområde. Det er vigtigt, at haven leder op til samvær, men denne proces er også en, I som familie kan have sammen. 

I kan fx bygge jeres eget bålsted – dette er nemlig en oplagt mulighed for hygge udendørs. Her kan I både sidde og varme jer en kølig sommeraften, men I kan også snildt tage madlavningen ud på bålet. 

Det er vigtigt, at en have byder op til alle medlemmer i en familie. Det er altid hyggeligt for de voksne med en lille oase, hvor der bare kan slappes af – og måske med god udsigt ud over haven, så børnene kan slå sig løs. For de yngste er det oplagt, at der er nogle redskaber, de kan lege med og på, så de kan få tiden til at gå udenfor og ikke søger ind til deres iPad. 

Have

Tag på tur 

Selvom man måske indretter haven til alle de behov, man har, kan det altså bare være befriende at komme lidt væk sommetider og fornye legen lidt. Her er det en god idé at tage på små ture i ny og næ. Det kan blot være en tur ud i skoven eller måske en biltur i Danmark, hvor man kan besøge nogle naturskønne steder. Det kan være sundt for en familie at se hinanden i andre rammer, og det er også med til at skabe en dynamik i relationen. Disse ture behøver ikke vare i længere tid, så det er noget, man sagtens kan finde tid til lige så vel som man ville kunne til at rykke nærværet ud i haven. Helt generelt er det bare vigtigt med afveksling fra det vante, så man ikke kører død.  Det er ikke altid det store, der skal til for at opretholde en spændende hverdag.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *