Gynge

Gynger til alle břrn

dvg9

Mange babyer husker stadig de gyngende bevægelser fra de lå i deres mors mave. De har en beroligende effekt, og en babygynge kan genskabe disse bevægelser. Derfor giver det god mening at anskaffe sig sådan en. På denne side kan du finde babygynger til indendørs og udendørs brug, og her kommer noget inspiration til brug af gyngerne for børn i alle aldre.

Barn gynger

Hvad skal man vælge?

Hvis man gerne vil have en gynge af træ, skal man sørge for at vælge en, som er slebet godt, så baby ikke risikerer at få splinter. Derudover skal man sørge for, at træet udelukkende er behandlet med ufarlig kemi, så baby ikke får en forgiftning, når træet ender i babymunden, og det gør det sandsynligvis på et tidspunkt, for børn undersøger gerne ting ved at putte dem i munden.

Nogle gynger er en decideret babygynge med sider omkring, så babyen ikke kan falde ud. Andre modeller er helt åbne gynger, man både kan ligge og sidde på eksempelvis en sansegynge. Denne type vil barnet naturligvis kunne bruge i mange år frem.

Udvikler motorikken

En gynge kan være med til at gøre en forskel i børnenes motoriske udvikling. Med gyngens roterende bevægelser og bevægelser frem, tilbage og til siden stimulerer gyngen den vestibulære sans, hvilket styrker børnenes balance. Og balance har alle små børn brug for, for eksempel når de skal lære at sidde selv og gå.

Hvis man overvejer at købe en sansegynge, kan det som regel godt svare sig at finde en, der kan klare mange kilo. Så kan man i starten bruge den til at gynge på sammen med sit barn, for det er noget, de fleste børn kan lide. For de ganske små børn og for dem, som er lidt forsigtigt anlagt, kan det give en god tryghed at gynge sammen med mor eller far. Så tør de lidt mere. Når så barnet bliver ældre, kan det sagtens tage en gyngetur sammen med flere andre små børn, når bare gyngen er bygget til det.

Børn gynger

Til indendørs og udendørs brug

Mens man har helt små børn, kan det være rart at have en gynge indenfor. Så længe de er små, gynger de ikke så vildt, at det bliver generende. På den måde har man ligeledes glæde af gyngen på regnvejrsdage, hvor det ikke altid er sjovt at komme udenfor.

Senere når børnene er blevet større, vil man skulle bruge mere plads til gyngen, da større børn typisk gynger noget vildere. Så kan man vælge at sætte gyngen op udenfor. Her vil børnene kunne benytte gyngen til at gynge på, men i øvrigt også som et alternativ til en bænk, hvor man kan sidde og lege, snakke eller bare lige til slappe af på.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *