Hvem er vi?

Her kan du læse mere om hvem vi er.

 

 

Er det gået viralt?

Viralnyt.dk er en online portal, der har til formål at opfange nyheder og sjov der er gået viral på internettet og viderebringe det til dig. Det er her du kan holde dig opdateret på hvad der sker på internettet.

Vi dækker både store nyheder som har spredt sig på internettet, og små sjove klip eller billeder som af den en eller anden grund er gået viral. Viralnyt.dk har en vision om at være det sted der skaber et overblik, så du nemmere kan finde ud af hvad der rører sig på internettet.

Hvad betyder ordet viral?

Oprindeligt ligger ordet viral sig op af ordet virus. Det betyder at en virus smitter og derfor overføres fra menneske til menneske. For hver person der modtager virussen, spreder den sig til endnu flere mennesker. Derfor stiger antallet af smittede eksponentielt. Det starter måske med nogle få stykker, men til sidst ender det med at ramme flere millioner af mennesker.

Da internettet åbnede i slut 90érne så man et lignende fænomen udfolde sig. Med opfindelsen af internettet og derved e-mailen, kunne nyheder, billeder, tekster eller lignende sprede sig med lynets hast.

Kattevideoer og kædebeskeder blev pludselig spred med en hidtil uset hastighed. Fænomenet blev kun større med udbredelsen af sociale medier som YouTube, Facebook og Twitter. Her blev det muligt at uploade offentligt indhold og med et enkelt klik at dele indhold mere flere tusinde mennesker.

Hvornår ordet viral for første gang blev brugt er usikkert. Men sikkert er det at der på et tidspunkt var én der synes at den måde indhold spredte sig på på internettet, mindede om den måde hvorpå virusser spreder sig på i den virkelige verden. Denne person flyttede ordet viral fra virussen over til fænomenet på internettet, og derefter gik ordet viral viral.

I dag kender alle ordet, og mange går endda specifikt efter at lave indhold der går viral. Det er både private mennesker som drømmer om flere millioner views på lige præcis deres sjove video på YouTube. Og firmaer der koster mange penge i indhold, designet til at blive delt igen og igen og igen på internettet.

Dit virale overblik

På viralnyt.dk skriver vi om de ting der går viral, og bliver derfor et viral overblik. Du kan derfor nøjes med at kigge hos os, hvis du ønsker at holde dig opdateret. For selv om mange af de ting der går viral, selvfølgelig også rammer dine algoritmer, vil der også være noget der ryger forbi.

Det er her Viralnyt.dk kommer ind i billedet. Her er du simpelthen sikker på at vi får det hele med. Der er intet der ryger forbi vores næse, og vi lægger det hele ud til fri brug.

Det ender med at vi skriver om alt der rører sig på internettet, inden for et hav af forskellige emner. Vi skriver både om gynger, mode, hovedpine og alt derimellem. Det handler simpelthen blot om, at det rører sig på internettet, så er vi der til at opsnappe det.

Viralnyt.dk er for dig der ønsker at følge med i hvad der rører sig på internettet.